Personellerinizin ihtiyaçlarını düşünerek uygulamamızı geliştirdik. Kendimize İlk sorduğumuz soru; ‘Sahada olsaydık bize neler gerekir?’ Bu soru ile ilgili aşağıdaki çözümlere ulaştık;
Asansörün yerini bilmeseydim ya da işe yeni girmiş birisi olsaydım, navigasyon yapabilmeliydim.
Tesise ait bir telefon kaydına ulaşmak isteseydim, ofise telefon açmadan bakar yetkiliye ulaşırdım. ( Kapıcı - Güvenlik gibi )
Bir onarım işleminde kararsız kaldıysam geçmiş işlemlerine bakar, kim tarafından yapıldığını görür, gerekiyorsa çalışma arkadaşımı arardım.
Ben müsait değilim ama bana arıza bildirildi. ( Genelde Patronlar kullanıyor ya da akşam hizmet veren firmalar ) Bu koşulda telefondan arızayı sisteme bildirir arkadaşlarımıza iletirdim.
Acaba bana açılan bir iş emri var mı? ( Bakım Haricinde ) Görev yapılması gereken bir şey var mı? Diye bakar yapabildiysem şirkete bildirirdim.
Bir asansörün teknik datalarını, kapasite, durak gibi bilgilerine ulaşıp; merkezdeki arkadaşlarımın doğru bilgiye ulaşması için, motorun, panonun, butonyerin, iç kapının resmini çekip ofisteki arkadaşlarıma ulaştırabilirdim. Bu sayede gereken malzeme ya da bilgiye ofisteki arkadaşlarım daha sağlıklı ulaşabilirler.
Gördüğünüz üzere bu iş, bir takım işi, çalışanların desteği olmadan hiç bir sistem yürümez. Mobil uygulamamızın neresine bakarsanız bakın sade, basit ve kolay bir tasarım göreceksiniz. Öyle ki barkod okutma butonu bile özellikle tek el ile parmağın ulaşacağı ilgili alana koyuldu. Mobil uygulamamız büyük görsellere sahip, iri butonlardan oluşuyor, evet bu doğru. Ama elinizde takım anahtarı, yağlanmış ve parmaklarınız dolma gibi ise, gözünüze güzel gelen görüntüyü mü? Yoksa işlevi mi tercih ederdiniz? Diye sorduk… Cevap oldukça basitti.